Skansktradgard.se

Människans bästa vän trivs bäst i trädgården

Jag antar ni vet vem jag syftar på i rubriken? Jo, hunden som ju enligt alla hundägare är människans bästa vän, om så är fallet vill jag låta vara osagt, men en sak som är säker är att hundar trivs betydligt bättre i trädgården än inlåsta på ett rum i huset eller i en lägenhet.
Har du en lydig hund tycker jag absolut du ska låta honom va med dig när du arbetar i trädgården, både för din skulle med roligt sällskap men även för hundens skull, de älskar att vara i trädgården och hoppa runt och gräva.
Beroende på var du bor i Sverige ska du dock vara extra försiktig när din hund vistas utomhus i sommartider, det finns nämligen lite dolda faror man bör se upp med, nämligen värmen, och insekter.
Det finns dock utmärkta verktyg att ta till för att undvika dessa dolda faror, nämligen hundtrimmern. Med en hundtrimmer kan du enkelt klippa av din hunds päls till lämplig längd. Varför skulle detta då hjälpa mot värme och insekter tänker kanske du?
Jo, det är nämligen så att om du klipper din hund med hundtrimmer innan han vistas ute så är detta som att ta av sig en vinterjacka. Pälsen hos hundar kan nämligen bli alldeles för varma för dem på sommaren och man bör därför korta ner den. Detta gäller självklart inte alla hundar utan mer generellt hundar med lite längre och tjockare päls.
Och när det kommer till insekter så är det så att farliga kryp som fästingar trivs utmärkt i den varma pälsen, och är pälsen för lång kan de vara otroligt svårt att upptäcka dem innan de hinner sätta sig och sprida sjukdomar.
Så följ mitt tips i sommar och använd en hundtrimmer på hunden innan du tar med honom ut i trädgården för att hjälpa dig med trädgårdsarbetet.