Skansktradgard.se

Gör trädgårdsarbetet roligt med talböcker

Är du som jag, ofta ensam i trädgården när det är dags för fixandet. Det är otroligt avkopplande att fixa i trädgården men ibland kan det bli lite ensamt och tyst.

Att lyssna på musik tycker jag inte passar, om man inte hittar något lugnt och harmoniskt som någon klassisk musik eller några sköna ballader.

Vad som däremot passar utmärkt enligt mig är att lyssna på böcker, ja du hörde rätt, böcker. Böcker kommer nu i alla dess former och finns att lyssna på via mobilen eller att köpa på cd-skiva. Det är otroligt rofullt speciellt när man sitter en sommar eller vårdag i trädgården och fixar i landet.

Beroende på vilket sätt man gillar att konsumera böcker så finns det lite olika varianter. Så klart kan man läsa den på traditionellt sätt men det är ju lite svårt samtidigt som man ute i trädgården. Däremot finns det två olika typer av böcker man kan lyssna på. Det ena är ljudböcker. En ljudbok är nästan som en film, fast med endast ljud. Skådespelare har spelat in boken på ljudfil och spelar upp den på ett dramatiserat sätt. Sedan finns det också talböcker. Här är det en enkel röst som läser boken sida för sida precis så som det står i boken.

Vilken variant man tycker om är olika men när man sitter i trädgården tycker jag att talböcker är att föredra. Lite lugnare och skönare om rösten som läser är bra.

Jag tänkte även tipsa om webbplatsen talböcker.se som jämför tjänster för tal och ljudböcker på nätet. Så är du intresserad av att testa så erbjuder de flesta tjänster minst två veckors provtid.

Så testa en bok nästa gång du är i trädgården för att se vad du tycker, det kanske är något för dig?