Skansktradgard.se

Fågelbur, en detalj i i din trädgård

Nu när snart våren nalkas är det dags att se över sin trädgård, och då inte bara vad det gäller växter utan även vilka typer av prydnader och detaljer du vill ha för att förgylla din trädgård.

Jag älskar att fylla min trädgård med gamla prylar som gör sig kanon i trädgården, vad som jag dock har sätt på senare tid att många använder är olika typer av fågelburar i sin trädgård. Många använder designade fågelburar helt som en prydnad, andra använder öppna fågelburar som ett sorts fågelbord eller matplats för fåglarna på vintern. Användningsområdet är därmed stort.

Du har säkert redan tidigare sätt att många använder fågelburar inomhus, trotts att de inte har en fågel hemma utan använder den till att ha växter i, helt enkelt som prydnad även inomhus. Se bilderna här på lite inspiration för fågelburar både inne och ute.

fagelbur-inne

Denna person har valt att använda sin fågelbur till en klätterväxt med ett vackert hjärta, alltså inte som ett fågelbo.

fagelbur-uteMitt andra exempel till höger här handlar om hur man använt en fågelbur som både design och som en matplats för vilda fåglar.

Man har använt en vanlig fågelbur men som alltid står öppen så fåglarna både kan flyga ut och in i genom den.

Som sagt, fågelburar kan användas till mycket, och självklart, äger du en fågel så är det så klart en fågelbur du ska ha den i, men eftersom det blivit allt mindre vanligt med fåglar som husdjur så har fantasin fått flöda och titta bara vilka fina inredningsdetaljer i både utomhus och inomhusmiljöer man har fått fram.

Nätet kryllar av webbplatser där du kan hitta och köpa din egen fågelbur. Så mitt tips är att göra det nu för att hinna få till den så du önskar innan sommaren.