Skansktradgard.se

Ekologiskt är att odla i egen trädgård

Det är svårt att vara säker på att råvaror och livsmedel man köper i butik verkligen är ekologiska, så för att vara säker är det absolut bästa att odla vad man kan, själv, i trädgården.

Eftersom du besöker denna webbplats så antar jag att du har ett visst trädgårdsintresse och har där med otroliga möjligheter att odla stora delar av dina vegetabiliska råvaror själv hemma i trädgården så som potatis, och alla sorters grönsaker. Har du dessutom tillgång till växthus så kan du i princip odla allt själv, och då 100% ekologiskt.

För hur ekologiskt är det egentligen, okej, man få inte använda besprutningsmedel och gifter, men sen tillkommer transport som förstör det hela, detta är något du slipper om du odlar själv.

Många leverantörer av matkassar påstår sig kunna leverera ekologisk mat, men då handlar det om ekologiskt odlat. Sedan beställer de transport till sitt lager där råvaror packas och sedan skickas IGEN. Det blir dubbel transport. Ekologiskt ska man handla för att det värnar om miljön, då kanske det inte passar sig så bra i matkassar utan passar absolut bäst att odla i egen trädgård.

På denna webbplats hittar du mängder med information om hur du kan odla upp din egen trädgård och på så sätt bli näst intill helt självförsörjande på denna typ av råvaror och är då inte i behov av matkassar eller andra leverantörer av mat som du inte har en aning om vart det kommer i från, för tyvärr går det inte lita på märkningen heller nu för tiden.

Så för att vara på den säkra sidan så får man göra det själv. Ordla, skörda tillaga och äta.

Håller du med mig så kom gärna med bra tips om vilka ätbara grönsaker eller andra råvaror som passar bäst att odla i vårt klimat här i Sverige.