Skansktradgard.se

Bevara trädens vackra form

Träden ute i det vilda sköter sig bra själv för det mesta, men de träden som finns i din trädgård eller på andra bebyggda miljöer behöver tillsyn ibland. Eftersom träd lätt blir vildvuxna är det både för din och dennes skull om du ser till att sköta den ordentligt. För allra bästa möjliga resultat kan du anlita en arborist som är expert på att vårda träd.

Därför är arborister viktiga

Det finns inget som hindrar dig från att vårda dina egna träd eller fälla dem, men problemet är att resultatet kanske inte blir som du tänkt dig. Att fälla sina egna träd är en fara både för dig och miljön runt omkring om det inte görs på rätt sätt. Till och med att beskära ett träd på fel sätt kan leda till att den skadas eller i värsta fall dör. Att försöka sig på dessa uppgifter själv kan alltså bli ett dyrt kalas.

Arboristen vårdar träd

Arborister är trädgårdsspecialister som vårdar träd i städer, tätort, trädgårdar och andra miljöer som är bebyggda. Deras arbete går ut på att träden ska vara vackra, säkra, problemfria och leva länge. Deras arbetsuppgifter varierar och de kan hjälpa till med allt från att fälla träd till att beskära dem. Ibland arbetar de också med plantering och rådgivning.

Dina träd förtjänar det bästa

Innan du ger dig på att beskära eller fälla ett träd i din trädgård behöver du tänka om först. Beskär du fel kan trädet skadas och i värsta fall dö, eller växa på fel sätt så att det blir fult. Träden mår inte bra av att experimentera med dem så det är bäst att överlåta det till proffsen. Det vinner träden på, men även du som får en ännu vackrare trädgård.